Haberler

Sucuk-Ekmek Etkinliği

Tarih: 12.02.2020
Üyelerimizle Mutfak 93'te şiir dinletisi eşliğinde Sucuk-Ekmek etkinliğimizi gerçekleştirdik. 

Vakıfbank Kurumsal Şube Başkanı'nı Ziyaret

Tarih: 19.02.2020
Yönetim Kurulumuz Vakıfbank Kurumsal Şube Başkanı Hayati Yaman'ı ziyaret etti. Kendisine yeni görevinde başarılar diledik.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü'nü Ziyaret

Tarih: 10.03.2020
İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Hasan Küçükkurt ve Yönetim Kurulu üyelerimiz ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar'ı ziyaret ettik. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırladığı lezzetleri tattık. Sanayiciler ve üniversite işbirliğine dair fikir alışverişinde bulunduk.

Üye İlişkileri Ziyareti

Tarih: 20.01.2020
Üye İlişkileri Komisyonu Başkanı Tolga Yapıcı başkanlığında üyemiz Hakan Özkaralı ve Volkan Ceylan'ı ziyaret ettik. Komisyonumuzun projeleri hakkında bilgi verdik.

Pamporova Kayak Gezisi

Tarih: 29.01.2020
Üyelerimiz 26-30 Ocak tarihleri arasında Pamporova'da kayak gezisi etkinliğimize katıldılar.

Yılbaşı Balosu 2020

Tarih: 27.12.2019
2020 Yılına  Balçova Termal Otel'de Sedat Yüce şarkılarıyla "Hoş Geldin" dedik.

Yaşasın Cumhuriyet

Tarih: 03.05.2019
YAŞASIN CUMHURİYET İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) üyeleri, Cumhuriyet’in 95’inci kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutladı. Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’ndeki balo, İZSİAD Yönetim Kurulu ve üyelerinin yanı sıra İzmir iş ve siyaset dünyasından pek çok önemli ismi bir araya getirdi. Genel Müzik Direktörlüğü'nü Trompet Sanatçısı Uğur Sayınbatur'un üstlendiği Kültür Modern Brass Ensemble topluğu; caz, latin ve dünya müziklerinden seçme şarkılarla geceye renk kattı. Topluluk dansçılarının sergilediği vals, zeybek ve latin dansları da beğeniyle izlendi. İlelebet payidar kalacak İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, konuşmasında, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmanın ve bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmanın önemini vurguladı; özetle şunları söyledi: “Milletimizin her bireyinin gönlüne nakış gibi işlenen Atatürk ve Cumhuriyet sevdası asla silinemez. Nesilden nesile aktarılan bu kutlu sevda sayesinde, Atatürk’ün de dediği gibi, Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. Bizler gibi, çocuklarımız, torunlarımız ve onların çocukları da nesiller boyu Atatürk ve Cumhuriyet sevdalıları olarak yaşayacak ve Cumhuriyet değerlerini yaşatacaktır.”

Yenilenebilir Enerji Komisyonunun Ankara Ziyareti

Tarih: 03.05.2019
Geçtiğimiz günlerde Ankara da 11.'si düzenlenen Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı' na Yenilenebilir Enerji Komisyonu olarak katılımcı olduk. Fuar sonrası Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Sn. Arif Sami Seymenoğlu' nu makamında ziyaret ettik.

Kültür Sanat Komisyonu Toplantısı

Tarih: 03.05.2019
Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyonumuzla birlikte @ibbmeslekfabrikasi Sn. Gökçe Başkaya'yı yerinde ziyaret ettik. Meslek Fabrikası Tanıtım ve Organizasyon Sorumlusu Betül Üney ve Meslek Fabrikası @fabrikalabizmir Atölye Sorumlusu Ceyhun Çubukcu'nun da katılımıyla hayata geçirilecek yeni projelerimiz hakkında görüştük.

Çarşamba Toplantısı Konuğu Kosgeb İzmir Kuzey Müdürü Levent Arslan

Tarih: 03.05.2019
ÇARŞAMBA TOPLANTISI'NIN KONUĞU, KOSGEB İZMİR KUZEY MÜDÜRÜ LEVENT ARSLAN OLDU... İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD), ayda bir düzenlediği Çarşamba Toplantılarının Kasım ayı konuğu, KOSGEB İzmir Kuzey Müdürü Levent Arslan oldu. İZSİAD üyesi iş insanlarının katıldığı toplantıda, Arslan, KOBİ’lere yönelik yeni teşvik uygulamaları hakkında bilgiler verdi.  Tüm destekler alınabilecek Sözlerine, önemli bir gelişme ile başlayan Arslan, “Eskiden KOBİ’lerimiz aynı anda en fazla üç destek programından yararlanabiliyordu. Artık tüm destek programlarından aynı anda yararlanabilecekler. Yeni şirket kuracak girişimcilere de 360 bin TL’ye kadar destek sağlayacağız” dedi. KOSGEB olarak beş ana başlık altında destekleri olduğunu vurgulayan Arslan, bunları, Girişimcilik; Ar-Ge, Teknolojik Üretim ve Yerlileştirme; İşletme Geliştirme, Büyüme ve Uluslararasılaşma; Finansman; Laboratuvar Hizmetleri olarak sıraladı. Yeni iş kuracak girişimcilere, 50 bin TL’si hibe olmak üzere 150 bin TL’ye kadar destek sağladıklarını söyleyen Arslan, faal işletmelere yönelik desteklerini ise şöyle sıraladı: 30 bin TL’ye kadar hibe kira desteği. 300 bin TL’ye kadar makine-teçhizat-donanın-hammadde-yazılım-hizmet alımı desteği. Bunun 150 bin TL’ye kadar olan kısmı geri ödemesiz. 150 bin TL’ye kadar geri ödemesiz personel gideri desteği. 100 bin TL’ye kadar geri ödemesiz proje geliştirme desteği. 100 bin TL’ye kadar geri ödemesiz yurtdışı tanıtım ve pazarlama; 50 bin TL’ye kadar da geri ödemesiz yurtiçi tanıtım ve pazarlama desteği. 5 milyon liraya kadar KOBİ Teknoyatırım Destek Programı’na da değinen Arslan, katma değerli ürün ve hizmet üretiminin hedeflendiği bu alanda, maksimum 36 ay sürmesi gereken projelere 5 milyon liraya kadar destek sağladıklarını ifade etti. Arslan, bu meblağın yüzde 70’inin mikro işletmeler için; yüzde 60’ının da orta ve küçük işletmeler için geri ödemesiz olduğunu vurguladı. Arslan, maksimum 5 milyon lirayı bulan bir başka desteğin de ithalatı yüksek olan stratejik ürünlerin yerlileştirilmesine yönelik yatırımlara verildiğini anlattı. Yerlileşmeye yüzde 90 Son olarak KOBİGEL KOBİ Gelişim Destek Programı hakkında bilgi veren Arslan, “KOBİ’lerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin artırılmasını hedefleyen bu programımız kapsamında, 300 bin TL’ye kadarki kısmı geri ödemesiz olmak üzere 1 milyon bin TL’ye kadar destek sağlıyoruz” dedi. Tüm alanlarda sağlanacak desteklerin oranının, tüm bölgelerde yüzde 75 olduğunu kaydeden Arslan, yüzde 100 yerli malı kullanımında bu oranın yüzde 90 olacağını da sözlerine ekledi.