Haberler

İZSİAD, Tayvan’da kapıyı açtı

Tarih: 05.01.2017

Güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimi yatırımları için ilk adım atıldı

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), İzmir ve Ege’de güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimine yönelik yatırımlar için ilk adımı attı. Bu amaçla KOSGEB desteğiyle Uluslararası Tayvan Güneş Enerjisi Fuarı’na yapılan üç günlük ziyarette önemli işbirliklerinin kapısı açıldı. İZSİAD heyeti; Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi (TAITRA) Başkanı Peter W.J. Huang, Tayvan-Türk İşadamları Ajansı Genel Sekreteri George Lien ve Tayvan Taipei Türk Ticaret Ofisi Temsilcisi İsmet Erikan tarafından ağırlandı.

İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, fuar ziyaretleri kapsamında yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren pek çok büyük firmanın temsilcileriyle görüşmeler yaptıklarını, Hsinchu Bilim Parkı ve Endüstri Teknoloji Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret ettiklerini, laboratuvarları ve Ar-Ge tesislerini incelediklerini söyledi, şu bilgileri verdi.

Ocak ayında geliyorlar

“Yaptığımız ön görüşmeler son derece verimli geçti. Bu bölgedeki yatırımların devlet-üniversite-sanayi işbirliğiyle hayata geçirildiğini ve ne kadar olumlu sonuçlar verdiğini gördük. Bu işbirliği sayesinde bilim ve teknolojide ne kadar çok ilerlediklerine şahit olduk. Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi Başkanı Peter W.J. Huang, Ocak 2017’de İzmir’e gelecek. İZSİAD Çarşamba Toplantısı’nda girişimcilere bilgiler verecek. Beraberinde, ön görüşmeler yaptığımız Tayvanlı firma sahipleri/temsilcileri de olacak ve temellerini attığımız yatırımların detay görüşmelerini yapacaklar.”

Enerjide çare güneş

Türkiye bütçesinde cari açığın çok büyük kısmını başta petrol ve doğalgaz olmak üzere enerji giderlerinin oluşturduğunu hatırlatan Küçükkurt, İZSİAD olarak hedeflerinin, yenilenebilir enerji yatırımlarının artmasına katkı sağlamak olduğunu vurguladı, sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemiz, bir an önce yenilebilir enerji teknolojilerine yatırım yapmalı. Hedef, teknoloji transferinden öte, teknoloji geliştirmek olmalı. Enerji ihtiyacında çare güneş. Bu hedef doğrultusundaki çalışmalarımız devam edecek.”

FUARA KİMLER GİTTİ?

İZSİAD Başkan Hasan Küçükkurt, Başkan Yardımcısı Ali Talak, Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Kayaönü, Danışma Kurulu Üyesi ve İZSİAD Yenilenebilir Enerji Çalışma Komisyonu Başkanı Özkan Mucuk, İZSİAD üyeleri Nazım Özer, Bülent Demiral, Hasan Duran, Eşref Deniz ile geziye Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) kontenjanından katılan Murat Güler, Ali Karakurt, Mustafa Uğurlu, Hüseyin Turhan, Didem Mumkaya, Kasım Kutlu ve Okan İrizalp…