Haberler

Yeni İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ı ziyaret ettik

Tarih: 05.01.2017

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Başkan Vekili Mukaddes Çelik, Başkan Yardımcıları Cengiz Yavaş ve Ali Talak ile Sayman Yardımcısı Yeşim Özbudaklı, İzmir’in yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ı ziyaret etti. İZSİAD Ailesi adına, Aşkın’a, “Kentimize hoşgeldiniz” diyen Başkan Küçükkurt, görevinde başarı diledi. İZSİAD’ın üye yapısı, vizyonu, misyonu ve icraatları  hakkında bilgiler de veren Başkan Küçükkurt, “Her zaman yanınızdayız, destek vermeye hazırız” mesajı verdi.

İstikrarlı ekonominin, yatırımın ve istihdamın emniyet teşkilatı açısından da büyük önemi olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdürü Aşkın, “Yatırımcının önü açılmalı, işi kolaylaştırılmalı. Çünkü sizler insanlara ‘iş’ sağlıyorsunuz. İşi olan, refahlı, ferah yaşayan insanlar işlerine, yaşadıkları düzene sahip çıkar ve suçtan uzak durur. Suç işleyenlere baktığınızda, hemen hepsinin, düzenli bir işe sahip olmadığını görürsünüz” dedi.

İZSİAD yönetimindeki kadın ağırlığına özellikle dikkat ettiğini de kaydeden Aşkın, “Bana ziyarete gelen iş kuruluşları içinde gördüğüm kadarıyla kadınlara en çok yer veren dernek İZSİAD. Tebrik ediyorum. Bir ülke, sadece erkeklerle, yani nüfusunun yarısıyla kalkınamaz. Kalkınma için yüzde 100’ün, kadın erkek omuz omuza çalışması şart” diye konuştu. Aşkın, kendisinin de kadın çalışanlara ayrıca önem verdiğini ifade etti, “Yakında pek çok önemli görevde, ilçe emniyet müdürlüklerinde kadın amirleri, müdürleri göreceksiniz” dedi.