Haberler

Zeybekçi İZSİAD Üyeleri İle Buluştu

Tarih: 08.03.2019

Zeybekci, İZSİAD üyeleri ile buluştu

Zeybekci, “Ak Parti kendini İzmirlileştirmeli"

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) Çarşamba toplantılarının bu ayki konuğu Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci oldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, üyelerine AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin projelerini anlatacağını söyledi. Zeybekci’nin Ekonomi Bakanlığı döneminde çok iyi projelere imza attığını, her zaman iş dünyasının yanında olduğuna dikkat çeken Küçükkurt, Zeybekci’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasının İzmir için bir kazanç olduğunu vurguladı. Zeybekci’nin daha öncede projelerini dinleme fırsatı olduğunu anlatan Küçükkurt, kent için büyük fayda sağlayacak projelerin olduğunu söyledi.

Şirin’in durumu çok kötü

Hayat hikayesinin anlatıldığı tanıtım filminin ardından kürsüye gelen Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, İzmir’in bugünkü profilini anlatarak sözlerine başladı. İzmir’in 2000’li yıllarda Ankara ile eşit seviyede olduğunu ancak bugün Ankara’nın yüzde 67’si seviyesinde kaldığını söyledi. Önümüzdeki 5 yılda İzmir’in patinaj yapması halinde Kocaeli, Bursa ve Antalya’nın gerisine düşeceğini açıklayan Zeybekci, “Antalya’ya 19 milyon turist geliyor. Yılda 100 milyar TL gelir yaratılıyor. İzmir’e ise yılda 1 milyon 40 bin turist geliyor. Arada 19 kat fark var. İzmir genç işsizlikte yüzde 26.5 ile en yüksek kent. Her 4 gençten 1’i işsiz. Türkiye’de işsizlik yüzde 11.5 iken İzmir’de bu oran  yüzde 14.5. Tamamlanan altyapı projelerimiz ile  21. Yüzyılın ekonomisine hazırlanan İzmir’de fırsatlar bu kente doğru geliyor. Ferhat dağları delerek geliyor İzmir’e doğru ama Şirin’in durumu çok kötü. Dünyanın en güzel kızı foseptikle uğraşıyor, çöplerini dağlara, atıklarını denizlere atıyor. Bornova’dan Karabağlar’a 1.5 saatte gidiliyor” dedi.

Atatürk’ün arkasına sığınılıyor

Konuşmasında projelerine de değinen Zeybekci, üyelerden gelen soruları da yanıtladı. İzmir’de Atatürk’ün arkasına sığınıldığını savunan Zeybekci, “İzmir’de zorda kalındığı zaman Atatürkçüyüz deniliyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 82 milyonun lideridir. Mazlum milletlerin idolüdür. Bir partinin duvarları ile sınırlandırılamaz. Bu şehirde Atatürk’ten geçinenler var. Bu şehirde yaşam kalitesi ile problemi var. İzmir muasır medeniyet yarışında bizimle hak ettiği yerini alacak. 31 Mart Akşama Konak Meydanı’nda zeybek oynanacak” dedi.

Ak Parti kendisini İzmirlileştirmeli

İzmirlilerin Ak Parti ile ilgili endişelerinin gündeme getirilmesi üzerine de Zeybekci, “Ak Parti İzmirleşmeli” sözünü yıllar önce ben söyledim. CHP Konya’da Konyalılaşmalı, Erzurum’da Erzurumlaşmalı, Hakkari de Hakkarileşmeli. Bunu yapmadan oralarda oy alamaz. Ak Parti Kütahya’da yüzde 70 oy alırken CHP yüzde 20’de kalıyor. Ak Parti İzmirli olmalı. İzmir’i Ak partilileştirme yerine,  AK Parti kendini İzmirlileştirmeli. Demek ki biz bugüne kadar bunu anlatamadık. Samimiyet gösteremedik, ikna edemedik, dikkate alamadık” dedi.