Haberler

İZSİAD'lılar Mevlana Sunumunda Buluştu

Tarih: 03.05.2019

İZSİAD'lılar Mevlana sunumunda buluştu

İZSİAD Üyesi Avukat Bilal Eyüboğlu, yıllardır çeşitli platformlarda yaptığı Mevlana sunumunu, bu kez İZSİAD üyeleri için yaptı. BORTAR'da düzenlenen organizasyona, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, Yönetim Kurulu üyeleri, Danışma Kurulu Başkanı Ayhan Baran, İZSİAD Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alaattin Yüksel ile İZSİAD üyeleri katıldı. 
“Çağlara Sığmayan Bilge Mevlâna” adlı kitabı da bulunan Eyüboğlu'nun sunumu, Neyzen Volkan Yıldız'ın ney dinletisiyle başladı. Yaklaşık bir saat süren sunumda Eyüboğlu, "kültürümüzün kutup yıldızı" sözleriyle tanımladığı Mevlana Celaleddin Rumi hazretlerinin yaşamını, felsefesini ve eserlerini anlattı. Etkinlik, soru-cevap bölümüyle son ererken; sonlanan etkinliğin ardından Başkan Hasan Küçükkurt ve Danışma Kurulu Başkanı Ayhan Baran, Bilal Eyüboğlu'na ve neyzen Volkan Yıldız'a plaketle teşekkür etti.
Mevlana'nın, sadece Türk ve müslüman coğrafyasında değil, Batı dünyasında da büyük bir alim ve düşünür olarak kabul ve saygı gördüğünü vurgulayan İZSİAD Başkanı Küçükkurt, "Yaradılanı, yaradandan ötürü sevmeyi öğütleyen; din, dil, ırk ve mezhep farkı gözetmeksizin, 'Ne olursan ol, gel' diyen; 800 yıl önce içinde yaşadığı topluma barışı, hoşgörüyü, bir arada kardeşçe yaşamayı anlatan Mevlana'nın yolu ve felsefesi, bugün İZSİAD'ın da, bizlerin de yoludur, felsefesidir. Onun ilahi aşkla yaktığı sevgi ışığı, dün ve bugün olduğu gibi yarın da insanlığın pusulası olacaktır" dedi.