Haberler

İş güvenliği seninle başlar

Tarih: 05.01.2017

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) ve A Artı OSGB işbirliğiyle düzenlenen 3. İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Zirvesi ve Fuarı, bir kez daha İSG sektörüne damga vurdu.  Üç gün süren oturumlarda, yerli ve yabancı dev firmaların temsilcileri iyi ve örnek İSG uygulamalarını paylaştı.

Oturumların dışında üç çok özel konuşmacı vardı… Onur Konuğu Yönetmen Ümmiye Koçak, Anadolu’nun bağrından çıkış öyküsünü anlattı, “İmkansız diye bir şey yoktur. İnsan isterse her şeyi başarabilir” mesajı verdi. İletişim Uzmanı Görkem Başaran, İSG uygulamalarının hayata geçirilmesinde çok önemli yeri olan bir konuyu, “ikna”yı irdeledi; damaklarda tat bırakan anlatımıyla unutulmayacak dersler verdi. Şair, yazar, tiyatro oyuncusu, gazeteci ve araştırmacı Sunay Akın, engin bilgi birikiminden bir bukleyle sahnedeydi. Bir toplumda en önemli ülkünün; uzlaşmacı, saygılı, analitik düşünen, soran, sorgulayan, değişimin ve gelişimin öncüsü bireyler yetiştirmek olması gerektiğini vurgulayan Akın, keyifle izlenen gösterisini, “Her şeyin başı insan. İnsanı doğru yetiştirirsek sağlık, güvenlik, huzur ve gelişme çalışma hayatında da olur, yaşamın her alanında da” sözleriyle bitirdi.

“İş İşten Geçmeden” sloganıyla düzenlenen organizasyonu değerlendiren İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, ulusal çaptaki organizasyonun yine çok geniş katılımla gerçekleştiğini vurguladı, şöyle konuştu:

“Kaza geliyorum der”

“Hedefimiz, kaza önleyici tüm tedbirlerin alınması ve bu yöndeki eğitimin artırılması hususunda bilinç yaratmak. Sadece iş hayatında değil, toplumun her kesiminde iş sağlığı ve güvenliği farkındalığını artırmak için yola çıktık. Kamu iradesi, işveren, çalışan, halk ve ilgili her kurum ve kuruluşun işbirliğiyle insanlarımızın hayatlarını kurtarmak; Türkiye’yi de Avrupa’nın en çok iş kazası yaşanan ülkesi konumundan çıkarmak istiyoruz. İş işten geçmeden ibaresi önemli… Çünkü kaza geliyorum der ve her sektördeki işverenler bunun önlemlerini mutlaka almak zorunda. Ancak en az tedbir almak kadar önemli olan bir şey daha var ki o da herkesin bu tedbirleri özümsemesi ve mutlaka ama mutlaka kurallara uyması. O nedenle önemli bir mesaj daha verdik, ‘İş güvenliği seninle başlar’ dedik. Temennimiz, hiç iş kazasının yaşanmadığı, ölümlerin, yaralanmaların, sürekli sakatlıkların olmadığı bir Türkiye. O nedenle bu konuda çalışmaya devam edeceğiz.”

RESİMALTI BİLGİSİ…

İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, organizasyonun mimarları İZSİAD Başkan Yardımcısı Cengiz Yavaş, İZSİAD Genel Sekreteri ve A Artı OSGB Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Aslanoğlu, İSG tedbirlerinin işe yaramasında ilk ve en önemli etkenin “kurallara uyulması” olduğunu belirtti.