Haberler

Sanayici yazardan “kardeşlik” romanı

Tarih: 05.01.2017
İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Cengiz, roman türündeki ikinci kitabı “Ve Sonra Yol Bitti”yi, Bortar Event Hall’da tanıttı. Geceye, başta İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İZSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve İSZİAD üyeleri olmak üzere, BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, Şair-Yazar Namık Kuyumcu ile edebiyat tutkunları katıldı. Hüseyin Cengiz, Destek Yayınları’ndan çıkan ve kısa sürede 6’ncı baskısı yapılan kitabın, muhacir olmaya zorlanmış, Anadolu'nun kadim insanlarından Ermeniler, Dersimliler ve Türklerin, Munzur Dağları'ndan başlayıp Ege'nin iki yakasına savrulan ortak hayatları ışığında bir kardeşlik romanı olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İZSİAD’ı ziyaret etti

Tarih: 05.01.2017
İzmir İl milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İZSİAD Yönetim Kurulu toplantısına konuk oldu. İstanbul Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü iken yaklaşık dört ay önce İzmir’e atanan Yahşi, kentin eğitimdeki son durumu hakkında bilgiler verdi; İZSİAD Yönetim Kurulu üyelerinin sorularını yanıtladı. İzmir’de büyük ölçüde derslik eksiği bulunduğunu kaydeden Yahşi, “Kentimizde özel okul sayısı çok az. Devletimizin bu konuda öğrenci başına yıllık 4 bin TL’lik teşviği var. Ayrıca özel okul kuranlara vergi teşviği de mevcut” dedi; “Bu konuda bir girişiminiz olursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü desteğe hazırız” mesajı verdi. Yahşi’ye teşekkür eden İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, İZSİAD’ın özel okul kurma konusunda bir ön çalışma başlattığını belirtti, “Süreç içerisinde desteğinizi isteyeceğiz” dedi. 

Büyük Önder'imiz Mustafa Kemal Atatürk'ü andık

Tarih: 05.01.2017
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet döneminin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan Ahmed Adnan Saygun’un adını taşıyan sanat merkezindeki muhteşem konserle anıldı. Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78’inci  yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) işbirliğiyle düzenlenen “10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası” özel konseri, Fatih Erkoç’un söylediği “Ellerim Bomboş” adlı eserle başladı. Erkoç’un, İZDSO sanatçıları eşliğinde birbirinden güzel şarkılarını seslendirdiği gece, İzmirlilerden büyük ilgi gördü. 

Cumhuriyet için el ele…

Tarih: 05.01.2017
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93’üncü yıldönümünü Cumhuriyet Balosu ile kutladı. Tarihi Alsancak Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’ndeki geleneksel organizasyon, İzmir cemiyet hayatının seçkin isimlerini buluşturdu. İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, sözlerine; Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitleri ve gazileri rahmetle, minnetle andıklarını vurgulayarak başladı. Konuşmada, “Cumhuriyet için birlik” mesajı öne çıktı. Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini söyleyen Küçükkurt, “Sınırlarımız içindeki terör belası yetmezmiş gibi, çevremizdeki savaş ateşi de her geçen gün büyüyor. Sivil-asker-polis, kadın-çocuk fark etmiyor; insanlarımızı, ana-baba kuzularını hain teröre, savaşa kurban veriyoruz. Bu tablo canımızı çok yakıyor” dedi. "Farklılıklarımız zenginliğimizdir" Ülkenin, bu zor günleri atlatmasında, Atatürk’ün emaneti Cumhuriyet’in korunmasında ilk ve en önemli şartın, milletin birliği ve beraberliği olduğunu vurgulayan Küçükkurt, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye Cumhuriyeti, Türk’üyle Kürt’üyle, Laz’ıyla Çerkez’iyle, sünnisiyle alevisiyle bir bütündür, olağanüstü bir mozaiktir. Farklılıklarımız dezavantaj değil, en büyük zenginliğimizdir. Yeter ki bunun bilincinde olalım, birbirimize sarılalım, sırt sırta, gönül gönüle, el ele verelim. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ demişti. Yüreklerine Cumhuriyet sevdası nakşolan; beyinlerine Atatürk ilke ve inkılapları kazınan; damarlarında Anadolu’nun cesur ve yiğit hamuruyla yoğrulmuş asil kanı taşıyan vatan evlatları var oldukça Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” Atatürk’ün anısına, O’nun çok sevdiği zeybek ve vals gösterileriyle devam eden balo; Burcu Gümrükçü’nün şarkılarıyla renklendi. Gece, hep bir ağızdan söylenen 10’uncu Yıl Marşı ile sonlanırken, İzmirlilerin Cumhuriyet coşkusu görülmeye değerdi…

İZSİAD’lı kadınlara sahne mikrobu bulaştı bir kere…

Tarih: 05.01.2017
“Deliler” geliyor “Laftan İbAret” adlı oyunu başarıyla sergileyen İZSİAD Kadın Tiyatro Topluluğu, ikinci oyunları ‘Deliler’i sahneleme hedefiyle provalara başladı… İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Kadın Komisyonu bünyesinde oluşturulan İZSİAD Kadın Tiyatro Topluluğu, unutulmaz ikili Zeki Alasya-Metin Akpınar’la tanınan ve yıllarca herkesi güldüren “Deliler” adlı tiyatro oyununu sahnelemeye hazırlanıyor. Topluluğun eğitmeni, usta tiyatrocu ve dizi oyuncusu Kekeç Oğlan Fatih Altın, ilk olarak Yazar Turgut Özakman’ın “Ah Şu Gençler” adlı eserinden uyarladığı “Laftan İbAret” adlı oyunu, çeşitli platformlarda pek çok kez sergilediklerini ve büyük beğeni aldıklarını söyledi. Kadın patronların tiyatroyu çok sevdiğini ve keyif alarak oynadıklarını vurgulayan Altın, şöyle konuştu: Turgut Özakman’ın eseri “Yeni bir oyun hazırlamanın vakti gelmişti. Rahmetli Turgut Özakman’a özel bir sevgim ve saygım var. İkinci oyunumuz da Özakman’dan olsun istedim ve oyuncularımızla da görüşerek ‘Deliler’i seçtik. Zeki Alasya-Metin Akpınar ustaların Deve Kuşu Kabare Tiyatrosu’nda yıllarca başarıyla sergilediği ve izleyenleri çok güldürdüğü bu eşsiz eseri biz de çok iyi sahneleyeceğiz. İzleyenlerin çok eğleneceğini düşünüyorum; çünkü İZSİAD’lı kadınlara sahne mikrobu bulaştı bir kere…” İZSİAD Başkan Vekili ve Kadın Komisyonu Başkanı Mukaddes Çelik, 20 kadının yer aldığı topluluğun, iş dünyasının başarılı isimlerinin yanı sıra İZSİAD üyesi işadamlarının ailelerinden oluştuğunu kaydetti. “Deliler’i ilk kez bir kadın tiyatro grubu sahneleyecek” diyen Çelik, şu bilgileri verdi: İlk oyun Haziran 2017’de “Hedefimiz, ilk oyunu, Haziran 2017’de Fuar İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sahnelemek. Sonrasında bir Almanya programımız olacak. Bizler tiyatrocu değiliz, profesyonellere saygımız büyük. Hedefimiz, tiyatro oyunlarımızın, çeşitli dezavantajlı kesimlere yardım amacıyla organize ettiğimiz sosyal sorumluluk projelerimize platform teşkil etmesi. Topluluk üyelerimiz de 1.5 yıl önce başladığımız bu işi çok sevdi. Haftada bir günlerini provalara ayırıyorlar ve çok mutlu oluyorlar. Gözlemim o ki, bu hobi, onların özel hayatlarına da olumlu yansıyor. İZSİAD’ olarak faydalı işlere imza atmaya ve güzelliklerle anılmaya devam edeceğiz.”  

Yeni İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ı ziyaret ettik

Tarih: 05.01.2017
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Başkan Vekili Mukaddes Çelik, Başkan Yardımcıları Cengiz Yavaş ve Ali Talak ile Sayman Yardımcısı Yeşim Özbudaklı, İzmir’in yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ı ziyaret etti. İZSİAD Ailesi adına, Aşkın’a, “Kentimize hoşgeldiniz” diyen Başkan Küçükkurt, görevinde başarı diledi. İZSİAD’ın üye yapısı, vizyonu, misyonu ve icraatları  hakkında bilgiler de veren Başkan Küçükkurt, “Her zaman yanınızdayız, destek vermeye hazırız” mesajı verdi. İstikrarlı ekonominin, yatırımın ve istihdamın emniyet teşkilatı açısından da büyük önemi olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdürü Aşkın, “Yatırımcının önü açılmalı, işi kolaylaştırılmalı. Çünkü sizler insanlara ‘iş’ sağlıyorsunuz. İşi olan, refahlı, ferah yaşayan insanlar işlerine, yaşadıkları düzene sahip çıkar ve suçtan uzak durur. Suç işleyenlere baktığınızda, hemen hepsinin, düzenli bir işe sahip olmadığını görürsünüz” dedi. İZSİAD yönetimindeki kadın ağırlığına özellikle dikkat ettiğini de kaydeden Aşkın, “Bana ziyarete gelen iş kuruluşları içinde gördüğüm kadarıyla kadınlara en çok yer veren dernek İZSİAD. Tebrik ediyorum. Bir ülke, sadece erkeklerle, yani nüfusunun yarısıyla kalkınamaz. Kalkınma için yüzde 100’ün, kadın erkek omuz omuza çalışması şart” diye konuştu. Aşkın, kendisinin de kadın çalışanlara ayrıca önem verdiğini ifade etti, “Yakında pek çok önemli görevde, ilçe emniyet müdürlüklerinde kadın amirleri, müdürleri göreceksiniz” dedi. 

Vali Erol Ayyıldız’a “Hoş geldiniz” dedik

Tarih: 05.01.2017
İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri ile Danışma Kurulu üyeleri, İzmir’e yeni atanan Vali Erol Ayyıldız’ı ziyaret etti. Başkan Küçükkurt, Vali Ayyıldız’a görevinde başarılar diledi. İZSİAD ve üye yapısı hakkında bilgiler veren Küçükkurt, “İzmir’in en etkin işadamı örgütlerinden biriyiz. Kentimiz, ülkemiz ve insanımız için var gücümüzle çalışıyoruz. Kentin yararına her konuda size yardıma hazırız” dedi. Sanayiciliğin bir ‘hayır işi’ olduğunu vurgulayan Vali Ayyıldız da, “Sizler, ülke ekonomisine katkı yapıyor, binlerce kişiye de istihdam sağlıyorsunuz. Babalar, anneler, sizler sayesinde evlerine ekmek götürüyor. Bu bakımdan sanayiciliği hayır işi olarak görüyorum. Bu hayırda biz de üzerimize düşen bir görev olursa, yasalar çerçevesinde elimizden geleni yapmaya hazırız” mesajı verdi. İSG Zirvesi’ne destek İZSİAD Yönetimi daha sonra bir kez daha Vali Erol Ayyıldız’ı ziyaret etti ve kendisini 3. İSG Zirvesi ve Fuarı’na davet etti. Organizasyon için destek de talep eden İZSİAD yönetimine olumlu yanıt veren Vali Ayyıldız, “Böyle önemli ve örnek organizasyonların her zaman yanındayız” dedi. 

DARBEYE HAYIR, DEMOKRASİYE EVET

Tarih: 05.01.2017
EGİAD, İZSİAD ve MÜSİAD’dan, Ankara’ya ortak çağrı: Adil ve hızlı yargılama hemen normalleşme... İzmir iş dünyasının önde gelen sivil toplum kuruluşları, “Darbeye Hayır, Demokrasiye Evet” toplantısında, demokrasiye olan inançlarını ve bağlılıklarını vurguladı; Ankara’ya, “adil ve hızlı yargılama” çağrısı yaptı. Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı Hasan Küçükkurt ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü, “Türkiye hızla normalleşmeli, ekonomiye ve 2023 hedeflerine odaklanmalı” mesajı verdi. Üç derneğin yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, başkanlar adına açıklamayı EGİAD Başkanı Seda Kaya yaptı. Türkiye’nin, 15 Temmuz’da tarihinin en kara gecelerinden birini yaşadığını ifade eden Kaya, “Devletin kılcal damarlarına kadar sızmış hainlerin kalkışması, aziz milletin cansiperane gayretiyle önlendi. Bu yolda canlarını hiç düşünmeden feda eden kahraman sivil, polis ve asker şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Onlar unutulmayacaklar ve gelecek nesillere her daim örnek olacaklar” dedi. Bu olağanüstü günlerde ilan edilen üç aylık OHAL sürecinin en verimli şekilde yönetilmesi ve kullanılması gerekliliğini vurgulayan Kaya, “Devleti ele geçirme” hedefiyle, dış güçlerin desteğini de alarak yıllardır her alanda kadrolaşan, örgütlenen FETÖ yapılanmasının ve benzeri tüm terör örgütlerinin, canlanmamak üzere tasfiye edilmesi gerekmektedir. Her yerdeki ‘çürük elmaların’ ayıklanması, ancak bu yapılırken yaşın yanında kurunun yanmamasına azami dikkat edilmesi de şarttır. Temennimiz, yargılamaların en adil şekilde ve hızla tamamlanması, kamu vicdanının en üst düzeyde tatmin edilmesi ve en kısa sürede ‘normalleşmenin’ sağlanmasıdır” diye konuştu. Ülke olarak bir an önce ekonomiye odaklanılması gerektiğini de vurgulayan Kaya, “Dünya durmuyor. Bizim de durmak gibi bir lüksümüz olamaz” mesajı verdi. Üç derneğin başkanları ve yönetim kurulları, toplantıyı, devlete ve millete birlik-beraberlik çağrısı yaptıkları şu sözlerle bitirdi: “Bu vatan bizim, bu bayrak bizim, bu devlet bizim. Bizler, bu ülkenin kurtuluşu için omuz omuza çarpışmış, kucak kucağa şehit olmuş ataların evlatlarıyız. Kavgalara, hiziplere kurban vermeyi, zaman ve para kaybetmeyi daha ne kadar sürdüreceğiz? Artık sağ-sol, Türk-Kürt, sünni-alevi gibi ayrımları bir yana bırakmanın zamanıdır. Önyargılardan arınmanın, birlik-beraberlik olmanın tam vaktidir. Gelin, hasretle ve kardeşçe birbirimize sarılalım. Ülkemiz için, evlatlarımız için el ele, gönül gönüle aydınlık yarınlara yürüyelim…” Kredi notunda siyaset var Başkanlar, basın açıklaması sonrası habercilerin sorularını da yanıtladı. Türk siyasetinin birlik-beraberlik tablosu sergilemesini nasıl değerlendirdikleri yönündeki soruyu cevaplayan EGİAD Başkanı Seda Kaya, “Bu zaten hep görmek istediğimiz bir resimdi. Umuyoruz ve diliyoruz ki bundan sonra da böyle devam eder” dedi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının, Türkiye’nin kredi notunu düşürmesine ilişkin soruyu ise İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt yanıtladı. Bu kararların siyasi olduğunu belirten Küçükkurt, “Türkiye, kurum ve kuruluşlarıyla, ülkesi ve milletiyle, ekonomisiyle dimdik ayakta. Hızla normalleşmeyle birlikte daha da iyi olacak” mesajı verdi. MÜSİAD Başkanı Ümit Ülkü ise her akşam meydanlarda devam eden demokrasi nöbetine verdikleri desteği vurguladı, “Nöbet devam ettiği sürece meydanlarda olacağız, demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Kazanan, çocuklar oldu

Tarih: 05.01.2017
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD), Becker İzmir sponsorluğuyla organize ettiği yardım amaçlı tavla turnuvası, kent protokolünü, siyaset ve ekonomi dünyasını buluşturdu. Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki turnuvada; AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da yarıştı. İZSİAD yönetimi, üyeleri, katılımcılar ve aileleri, önce keyifli bir pazar kahvaltısı yaptı; ardından turnuvaya geçildi. İzmir Tavla Derneği uzmanlarının yönettiği turnuvada 40 katılımcı karşı karşıya geldi. Protokol üyelerinin hepsi ilk turu geçerken; AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve İl Emniyet Müdürü Uzunkaya, rakiplerini geçerek son 10’a da kalmayı da başardı. Müdür Uzunkaya ikinci oldu İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, finale kadar yürümeyi bildi. Final karşılaşmasında 5-4’lük sonuçla İZSİAD üyesi İbrahim Kavur şampiyon olurken; İl Emniyet Müdürü Uzunkaya ikincilik kupasını aldı. Turnuvanın üçüncüsü ise Ali Akkaş oldu. Öğrencilere bot ve mont alınacak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu tür sosyal amaçlı etkinliklerde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade ederken, İZSİAD’a teşekkür etti. İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, İZSİAD’ın geçen kış İzmir ve Diyarbakır’da pek çok okulda ihtiyaç sahibi öğrencilere bot ve mont yardımı yaptığını, yine dar gelirliler yararına faaliyet gösteren Bornova Belediyesi bünyesindeki Dost Marketleri desteklediğini, ihtiyaç sahiplerine çeşitli sağlık ve tedavi yardımları yaptığını hatırlattı, “Bu turnuvanın geliri de yine başta dar gelirli öğrencilerin bot ve mont ihtiyaçlarının karşılanması olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin giyim, gıda ve sağlık gereksinimlerinin giderilmesinde kullanılacak. Zarlar iyilik için atıldı. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz” dedi. Kimler katıldı? AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Becker İzmir CEO’su Volkan Kebir, Levent Ürkmez, Mehmet Bektur, Mustafa Dirin, Muammer Katmerci, Modacı Hikmet Alcan, Levent Kılınçer. Muhip Gürpınar, Ahmet Cangür, Şenay Kavur, Mehmet Sinan Berzircilioğlu, Mehmet Çelik, Ali Talak, Özlem Talak, İbrahim Kavur, Sirhan Özen, Murat Nezir, Ergin Irmak, Şükrü Dökmetaş, Şerafettin Taş, Abdülkadir Bişaroğlu, Haydar İnaç, Harun Atalayman, Hakkı Ulusoy, Bülent Tatarka, Gökhan Kayaönü, Ozan Kozanlıoğlu, Emin Gemici, Mehmet Özmüş, Hüseyin Cengiz, Ali Akkaş, Ahmet Baştuğ, Kadir Alkışel… İşte ödüller Turnuva birincisi, Kuşadası Suhan Otel’de her şey dahil bir gece konaklamalı çift kişilik tatil kazandı. İkinci ve üçüncüye ise Seferihisar Teos Ormancı Kampı’nda yine bir gece konaklamalı her şey dahil çift kişilik tatil hediye edildi. İlk üç dereceyi alan yarışmacılara ayrıca kupa verilirken; tüm katılımcılara, günün anısına birer madalyon takdim edildi.

İZSİAD, Tayvan’da kapıyı açtı

Tarih: 05.01.2017
Güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimi yatırımları için ilk adım atıldı İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), İzmir ve Ege’de güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimine yönelik yatırımlar için ilk adımı attı. Bu amaçla KOSGEB desteğiyle Uluslararası Tayvan Güneş Enerjisi Fuarı’na yapılan üç günlük ziyarette önemli işbirliklerinin kapısı açıldı. İZSİAD heyeti; Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi (TAITRA) Başkanı Peter W.J. Huang, Tayvan-Türk İşadamları Ajansı Genel Sekreteri George Lien ve Tayvan Taipei Türk Ticaret Ofisi Temsilcisi İsmet Erikan tarafından ağırlandı. İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, fuar ziyaretleri kapsamında yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren pek çok büyük firmanın temsilcileriyle görüşmeler yaptıklarını, Hsinchu Bilim Parkı ve Endüstri Teknoloji Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret ettiklerini, laboratuvarları ve Ar-Ge tesislerini incelediklerini söyledi, şu bilgileri verdi. Ocak ayında geliyorlar “Yaptığımız ön görüşmeler son derece verimli geçti. Bu bölgedeki yatırımların devlet-üniversite-sanayi işbirliğiyle hayata geçirildiğini ve ne kadar olumlu sonuçlar verdiğini gördük. Bu işbirliği sayesinde bilim ve teknolojide ne kadar çok ilerlediklerine şahit olduk. Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyi Başkanı Peter W.J. Huang, Ocak 2017’de İzmir’e gelecek. İZSİAD Çarşamba Toplantısı’nda girişimcilere bilgiler verecek. Beraberinde, ön görüşmeler yaptığımız Tayvanlı firma sahipleri/temsilcileri de olacak ve temellerini attığımız yatırımların detay görüşmelerini yapacaklar.” Enerjide çare güneş Türkiye bütçesinde cari açığın çok büyük kısmını başta petrol ve doğalgaz olmak üzere enerji giderlerinin oluşturduğunu hatırlatan Küçükkurt, İZSİAD olarak hedeflerinin, yenilenebilir enerji yatırımlarının artmasına katkı sağlamak olduğunu vurguladı, sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemiz, bir an önce yenilebilir enerji teknolojilerine yatırım yapmalı. Hedef, teknoloji transferinden öte, teknoloji geliştirmek olmalı. Enerji ihtiyacında çare güneş. Bu hedef doğrultusundaki çalışmalarımız devam edecek.” FUARA KİMLER GİTTİ? İZSİAD Başkan Hasan Küçükkurt, Başkan Yardımcısı Ali Talak, Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Kayaönü, Danışma Kurulu Üyesi ve İZSİAD Yenilenebilir Enerji Çalışma Komisyonu Başkanı Özkan Mucuk, İZSİAD üyeleri Nazım Özer, Bülent Demiral, Hasan Duran, Eşref Deniz ile geziye Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) kontenjanından katılan Murat Güler, Ali Karakurt, Mustafa Uğurlu, Hüseyin Turhan, Didem Mumkaya, Kasım Kutlu ve Okan İrizalp…